Cenové podmínky   Technické podmínky   Terminologie     Klasifikace     Kontakty

TP 801-1 Běžné stavební konstrukce


38 – Kompletní konstrukce

Kompletní konstrukce čistíren odpadních vod (mimo budovy), nádrží, vodojemů, žlabů nebo kanálů z betonu

Kompletními konstrukcemi čistíren odpadních vod (mimo budovy), nádrží, vodojemů, žlabů nebo kanálů z betonu se rozumí zhotovení konstrukcí vodorovných, svislých, šikmých, základů, stěn, stropů, sloupů, pilířů, nosníků, trámů, ztužidel, táhel, krakorců, říms, lávek, kleneb popř. dalších, omítaných nebo neomítaných, z betonu prostého obyčejného i vodostavebního, ploch rovinných i zalomených do oblouku. Obsahem standardu je i betonová konstrukce tj. ukládání a hutnění betonové směsi, ošetření a ochrana po dobu tuhnutí proti dešti a vysychání, odstranění drátů z líců konstrukcí, vyspravení části konstrukcí nezaplněných betonem po odbednění, (úprava líce konstrukce v místech po odstraněných drátech spojovacích tyčích apod.) k docílení povrchu odpovídajícímu technické normě, odsekání vytlačeného betonu ze spár po sejmutí bednění, vyrovnání a uhlazení povrchu nebedněných částí, ztráty betonové směsi při dopravě a ukládání do konstrukce, osazení kotev s betonováním, ztížené práce u drážek, otvorů, kapes, zabetonovávaných předmětů, injektážních trubek apod. zakreslených v projektu, ztížené práce v omezeném prostoru, pomocné lešení a technologickou manipulaci a platí i pro jakoukoliv tloušťku betonu prostého obyčejného určeného k:

Popis standardu musí vymezit druh a tř. betonu (zn.) a tloušťku konstrukce.

Kompletní konstrukce čistíren odpadních vod (mimo budovy), nádrží, vodojemů, žlabů nebo kanálů z betonu železového

Kompletními konstrukcemi čistíren odpadních vod (mimo budovy), nádrží, vodojemů, žlabů nebo kanálů z betonu železového se rozumí zhotovení konstrukcí vodorovných, svislých, šikmých, základů, stěn, stropů, sloupů, pilířů, nosníků, trámů, ztužidel, táhel, krakorců, říms, lávek, kleneb popř. dalších, omítaných nebo neomítaných, z betonu železového obyčejného i vodostavebního, ploch rovinných i zalomených do oblouku. Obsahem standardu je i ukládání a hutnění betonové směsi, ošetření a ochrana po dobu tuhnutí proti dešti a vysychání, odstranění drátů z líců konstrukcí, vyspravení části konstrukcí nezaplněných betonem po odbednění, (úprava líce konstrukce v místech po odstraněných drátech spojovacích tyčích apod.) k docílení povrchu odpovídajícímu technické normě, odsekání vytlačeného betonu ze spár po sejmutí bednění, vyrovnání a uhlazení povrchu nebedněných částí, ztráty betonové směsi při dopravě a ukládání do konstrukce, osazení kotev s betonováním, ztížené práce u drážek, otvorů, kapes, zabetonovávaných předmětů, injektážních trubek apod. zakreslených v projektu, ztížené práce při husté výztuži a v omezeném prostoru, pomocné lešení a technologickou manipulaci. Popis standardu musí vymezit druh a tř. betonu (zn.) a tloušťku konstrukce.

Bednění kompletních konstrukcí čistíren odpadních vod (mimo budovy), nádrží, vodojemů, žlabů nebo kanálů

Bedněním kompletních konstrukcí odpadních vod (mimo budovy), nádrží, vodojemů, žlabů nebo kanálů se rozumí plošná konstrukce nutná k vytvoření konstrukcí z betonu nebo železového betonu vodorovných, svislých, šikmých, základů, stěn, stropů, sloupů, pilířů, nosníků, trámů, ztužidel, táhel, krakorců, říms, lávek, kleneb popř. dalších, omítaná nebo neomítaná, ploch rovinných i zaoblených potřebného tvaru, zřízená z řeziva, ze standardních desek z překližky nebo ze širokých tenkostěnných ocelových žebrovaných ohýbaných profilů (zabudované) a její demontáž a odstranění bednící konstrukce kromě bednění zabudovaného, nebo bednění a odbednění systémové IS NOE,
Obsahem standardu je i

Popis standardu musí vymezit umístění, požadovanou tuhost, přesnost povrchu, druh, tvar a rozměry bednění a druh (typ) a tloušťku budovaných stěn.

Výztuž kompletních konstrukcí čistíren odpadních vod (mimo budovy), nádrží, vodojemů, žlabů nebo kanálů

Výztuží kompletních konstrukcí čistíren odpadních vod (mimo budovy), nádrží, vodojemů, žlabů nebo kanálů se rozumí výztuž vázaná, popř. bodově přivařená uvnitř bednění nebo kostra výztuže zhotovená mimo bednění a přemístěná do bednění jako celek. Obsahem standardu je i dodání výztuže, uložení výztuže hlavní, rozdělovací (příčné), montážní (stoličky), konstruktivní apod., ostatní drobná výztuž v projektu neuvedená jako zcela jednoduché věšáky, podložky pod výztuž, popř. též drát, skoby, hřeby apod., vázání výztuže drátem nebo přivařování nahrazující vázání (bodové svary), popř. též vázání (bodové přivařování) výztuže do koster vkládaných vcelku do bednění. Popis standardu musí vymezit druh, materiál a tvar výztuže.

Montáž kompletních konstrukcí železobetonových bytových jader a buněk výtahové šachty

Montáží kompletních konstrukcí železobetonových bytových jader a buněk výtahové šachty se rozumí montáž konstrukce sestavené před montáží v montážní celek včetně podlahy, stěn a stropu. Obsahem standardu je i výškové a osové rozměření včetně vyznačení obrysu, nivelování rektifikačních šroubů, osazení dílce, maltové lože a zalití styků v množství do skladového rozměru dílce, vyplnění svislých spár v množství odpovídajícím výplní profilování čela dílců a spáry v šířce 10 mm od výrobního rozměru dílce na obou stranách, vyplnění ložných spár v tloušťce 20 mm u dílců svislých konstrukcí montovaných na klíny, vyplnění styčných spár odpovídající výplni výrobního rozměru dílce zvětšeného po obvodě o 10 mm včetně vyplnění profilování při montáži dílců vodorovných konstrukcí, odepnutí háků a závěsných ok, vyšroubování závěsných ok, doplnění malty v místech šroubů, odříznutí přečnívající malty, překontrolování polohy dílce.

Montáž mobilních buněk

Montáží mobilních buněk se rozumí osazení universálních mobilních buněk samostatně stojících v jednopodlažních nebo dvoupodlažních sestavách. Obsahem standardu je osazení buněk na předem připravený podklad, vyrovnání a vyvážení buněk a jejich sestavení (spojení do sestav šroubovými spoji). Popis standardu musí vymezit druh sestavy buněk.

Montáž prefabrikovaných dílců silážních žlabů a polních hnojišť

Montáží prefabrikovaných dílců silážních žlabů a polních hnojišť se rozumí osazení stěn z panelů do maltového lože, dna z panelů do pískového lože, opěrných stěn silážních žlabů typu A, dílců tvaru T, základových patek opěrných stěn do maltového lože a dílců sběrných kanálů do maltového lože. Obsahem standardu je i výškové a osové rozměření včetně vyznačení obrysu, nivelování rektifikačních šroubů, osazení dílce, maltové lože a zalití styků v množství do skladového rozměru dílce, vyplnění svislých spár v množství odpovídajícím výplní profilování čela dílců a spáry v šířce 10 mm od výrobního rozměru dílce na obou stranách, vyplnění ložných spár v tloušťce 20 mm u dílců svislých konstrukcí montovaných na klíny, vyplnění styčných spár odpovídající výplni výrobního rozměru dílce zvětšeného po obvodě o 10 mm včetně vyplnění profilování při montáži dílců vodorovných konstrukcí, odepnutí háků a závěsných ok, vyšroubování závěsných ok, doplnění malty v místech šroubů, odříznutí přečnívající malty, překontrolování polohy dílce a předepsané dobetonování v množství do skladebního rozměru dílce včetně potřebného bednění. Popis standardu musí vymezit druh, hmotnost a rozměry prefabrikovaných dílců.

Stěny výškových objektů z betonu

Stěnami výškových objektů se rozumí zhotovení stěn výškových objektů (např. sil, zásobníků, věží, budov, schodišťových šachet apod.) půdorysu čtyřúhelníkového, mnohoúhelníkového nebo kruhového, prováděné do posuvného bednění, z betonu železového. Obsahem standardu je i vyklopení betonové směsi z ručního dopravního prostředku, vypuštění betonové směsi z kontejneru, ukládání betonové směsi čerpadlem, nahození betonové směsi do konstrukce, rozhrnutí betonové směsi v konstrukci, strojní hutnění, vyrovnání a úprava povrchu v konstrukci stržením latí. Popis standardu musí vymezit třídu (zn.) betonu.

Bednění posuvné stěn výškových objektů

Bedněním posuvným stěn výškových objektů se rozumí montáž a demontáž bednění posuvného s veškerým potřebným zařízením pro posun, s vnitřním i vnějším pracovním a omítkářským lešením, při půdorysu čtyřúhelníkovém, mnohoúhelníkovém nebo kruhovém, oboustranného obvodových i vnitřních stěn bateriových sil (popř. budov obytných, občanských nebo výrobních) a oboustranného obvodových i vnitřních stěn samostatných sil (popř. schodišťových šachet apod.). Obsahem standardu jsou přípravné práce, dílce posuvného bednění dřevěného, stoličky do posuvného bednění dřevěného, vyrovnání konicity a tloušťky stěn posuvného bednění dřevěného, podlahy, lávky a výstupní věž kovová při posuvném bednění dřevěném, hydraulické zařízení pro zdvih posuvného bednění, vzpěrné tyče a zdvih posuvného bednění dřevěného a náklady na přerušování nebo zpomalování posunu pro součastné

Popis standardu musí vymezit rozměry (výšku) a tvar bednění a tloušťku stěn. Dále pak výšku tažení soupravy bednění.

Výztuž stěn výškových objektů do posuvného bednění

Výztuží stěn výškových objektů se rozumí výztuž stěn sil, zásobníků, věží, budov, schodišťových šachet apod. půdorysu čtyřúhelníkového, mnohoúhelníkového nebo kruhového do posuvného bednění a to vázaná, popř. bodově přivařená uvnitř bednění nebo kostra výztuže zhotovená mimo bednění a přemístěná do bednění jako celek a je nedílnou součástí železobetonových konstrukcí zaručující její požadované vlastnosti. Obsahem standardu je i dodání výztuže, uložení výztuže hlavní, rozdělovací (příčné), montážní (stoličky), konstruktivní apod., ostatní drobná výztuž v projektu neuvedená jako zcela jednoduché věšáky, podložky pod výztuž, popř. též drát, skoby, hřeby apod., vázání výztuže drátem nebo přivařování nahrazující vázání (bodové svary), popř. též vázání (bodové přivařování) výztuže do koster vkládaných vcelku do bednění. Popis standardu musí vymezit druh, materiál a tvar výztuže.

Předpínání ovíjením betonových nádrží patentovaným drátem 4,5 mm

Předpínáním ovíjením betonových nádrží se rozumí dodávka a předpínání ovíjením betonových nádrží kruhového půdorysu patentovaným drátem 4,5 mm. Obsahem standardu je i přivaření a montáž kotevních lišt a kotev, napínání drátů pomocí napínací pistole nebo hydraulického napínacího zařízení, zakotvení drátu pomocí kužílku a TM.

Vložky do biologických filtrů

Vložkami do biologických filtrů se rozumí vložky z PVC trub osazené do vynechaných otvorů nebo přímo při betonáži. Obsahem standardu je i dodávka trub, rozměření a nařezání trub na zadanou délku, osazení trub do vynechaných otvorů a zalití cementovým mlékem nebo osazení trub přímo při betonáži. Popis standardu musí vymezit materiál, průměr a délku trub.

Montáž žlabů a kanálů

Montáží žlabů a kanálů se rozumí osazení dílců žlabů a kanálů do maltového lože vodních u komínových věží, vodních a kabelových u ventilátorových věží a ochozů u komínových věží. Obsahem standardu je i rozměření, maltové lože, osazení dílců, úprava spár a technologická manipulace. Popis standardu musí vymezit druh, tvar a hmotnost dílců.

Chladící systémy a doplňující zařízení

Chladícími systémy a doplňujícím zařízením se rozumí dodávka a montáž chladících systémů z desek třískocementových a vláknitocementových pro chladící věže ventilátorové a komínové, přídavné roztečové závitové vložky a odstřikovací zařízení z desek vláknitocementových. Obsahem standardu je i kontrola konstrukce,rozměření a označení desek, formátování, předvrtání otvorů, úpravy rozměrů, osazení tvarovky, výškové a směrové vyrovnání, úprava přesné předepsané rozteče desek, zajištění v konstrukci šrouby nebo klíny. Popis standardu musí vymezit druh a rozměry desek a druh a rozměry distančních závitových vložek.

Montáž bloků chladících systémů

Montáží bloků chladících systémů se rozumí montáž bloků z plastických hmot hmotnosti do 15 kg stavěných a stabilizovaných na systémových nosnících. Obsahem standardu je i rozměření, přiřezání a osazení bloků. Popis standardu musí vymezit druh a rozměry bloků z plastických hmot.

onstrukce z betonu železového vodostavebního průvlaků, nosníků ventilátorů, volných a zesilujících trámů

Konstrukcí z betonu železového vodostavebního průvlaků, nosníků ventilátorů, volných a zesilujících trámů se rozumí vytvoření jejich monolitické konstrukce. Obsahem standardu je i vyklopení betonové směsi z ručního dopravního prostředku nebo vypuštění betonové směsi z kontejneru nebo uložení betonové směsi čerpadlem, rozhrnutí směsi v konstrukci, ruční nebo strojní hutnění, vyrovnání a úprava povrchu konstrukce hlazením dřevěným hladítkem, kropení povrchu betonové konstrukce konví nebo hadicí s připojením a odpojením hadice, případné zakrytí rohoží a její odstranění.

Bednění a odbednění konstrukcí nosníků tahových železobetonových komínů a nosníků ventilátorů

Bedněním a odbedněním konstrukcí nosníku se rozumí plošná konstrukce nutná k vytvoření potřebného tvaru monolitických betonových nebo železobetonových stropních konstrukcí zřízená z řeziva, ze standardních desek z překližky nebo ze širokých tenkostěnných ocelových žebrovaných ohýbaných profilů (zabudované) a její demontáž a odstranění bednící konstrukce kromě bednění zabudovaného, nebo bednění a odbednění systémové IS NOE.
Obsahem standardu je i

Popis standardu musí vymezit umístění, požadovanou tuhost, přesnost povrchu, druh, tvar a rozměry bednění a druh (typ) a tloušťku budovaných konstrukcí.

Výztuž konstrukcí nosníků ventilátorů nebo jiných délkou převažujících konstrukcí z oceli

Výztuž konstrukcí nosníků z betonářské oceli se rozumí výztuž vázaná, popř. bodově přivařená uvnitř bednění nebo kostra výztuže zhotovená mimo bednění a přemístěná do bednění jako celek a je nedílnou součástí železobetonových konstrukcí zaručující její požadované vlastnosti. Obsahem standardu je i dodání výztuže, uložení výztuže hlavní, rozdělovací (příčné), montážní (stoličky), konstruktivní apod., ostatní drobná výztuž v projektu neuvedená jako zcela jednoduché věšáky, podložky pod výztuž, popř. též drát, skoby, hřeby apod., vázání výztuže drátem nebo přivařování nahrazující vázání (bodové svary), popř. též vázání (bodové přivařování) výztuže do koster vkládaných vcelku do bednění. Popis standardu musí vymezit druh, materiál a tvar výztuže.

Montáž rozstřikovacího zařízení z plastické hmoty

Montáží rozstřikovacího zařízení se rozumí montáž rozstřikovacího zařízení z plastických hmot tj. trysky včetně misky. Obsahem standardu je výběr součástí a kompletace zařízení, doprava v pracovním okruhu, osazení, seřízení a kontrola funkce. Popis standardu musí vymezit druh a typ rozstřikovacího zařízení.

Rozstřikovací zařízení keramické

Rozstřikovacím zařízením keramickým se rozumí dodávka a osazení trysky a misky pro rozvod vody dřevěný a vláknitocementový. Obsahem standardu je výběr součástí a kompletace zařízení, doprava v pracovním okruhu, osazení, seřízení a kontrola funkce. Popis standardu musí vymezit typ rozstřikovacího zařízení.

Dřevěné konstrukce tahových komínů bez bednění, schodiště ke vstupu do chladící věže a chladícího systému

Dřevěnými konstrukcemi tahových komínů bez bednění, schodiště ke vstupu do chladící věže a chladícího systému se rozumí výroba a montáž konstrukce tahových komínů bez bednění, schodiště ke vstupu do chladící věže a chladícího systému včetně manipulační a doplňující konstrukce související s dřevěnými chladícími systémy jako dřevěné nosné konstrukce chladících systémů, dřevěné žlabové rozvody vody, odstřikovací ochranné stěny, okapnice, lávky, zábradlí lávek apod. z přířezového řeziva jak.I s potřebným hoblováním. Obsahem standardu je výběr materiálu, rozměření, vyrýsování a vynesení rozměrů na profily, vyrýsování tesařských spojů, opracování spojů, označení prvků roztřídění prvků dle technologie montáže, příprava spojovacích dílů a kování osazení prvků, provedení tesařských spojů, povrchová impregnace

Chladící systém kapkový a rozstřikovací zařízení

Chladícím systémem kapkovým se rozumí chladící systém z lišty z plastické hmoty a rozstřikovacím zařízením se rozumí zařízení z plastické hmoty Mosten tj. tryska včetně misky. Obsahem standardu je výběr součástí a kompletace zařízení, doprava v pracovním okruhu, osazení, seřízení a kontrola funkce. Popis standardu musí vymezit typ rozstřikovacího zařízení.

Jímka v kotelně ze železového betonu

Jímkou v kotelně se rozumí zhotovení jímky s ozubem pro zapuštění krycí desky z betonu železového bez zakrytí, zemních prací a izolace. Obsahem standardu je i zhotovení bednění, výztuž, dodávka rozhrnutí a hutnění betonu, hladká cementová omítka na stěnách tl. 20 mm a cementový potěr 20 mm tl. na dně. Popis standardu musí vymezit vnitřní objem jímky (délka x šířka x výška).

Montáž odlučovačů benzinu, olejů, tuků a neutralizačních stanic

Montáží odlučovačů benzinu, olejů, tuků a neutralizačních stanic se rozumí osazení odlučovačů na předem připravená místo (dle výrobce) bez zařízení stavebních částí (dna, stěny atd.). Obsahem standardu je usazení odlučovače, napojení na potrubí, spoluúčast při stavebních pracích dle technologických postupů výrobce. Popis standardu musí vymezit druh a velikost odlučovačů.

Těleso kabelovodu z betonových tvárnic

Tělesem kabelovodu se rozumí zhotovení tělesa kabelovodu z betonových tvárnic na maltu cementovou v otevřeném výkopu dvou-, tří-, nebo čtyřotvorových nebo ve štole dvouotvorových a platí pro jakékoliv vzájemné vazby a počty vrstev a pro jakékoliv hloubky uložení tělesa kabelovodu pod terénem. Obsahem standardu je i dodání a osazení betonových tvárnic, maltové lože, vyplnění a zatření spár a odsekání tvárnic na potřebnou délku. Popis standardu musí vymezit místo montáže (výkop, štola) a druh tvárnic.

Montáž dílců prefabrikovaných kanálů ze železobetonu pro rozvody

Montáží dílců prefabrikovaných kanálů se rozumí montáž dílců prefabrikovaných kanálů ze železobetonu pro rozvody se zalitím spár do 30 mm tvaru L, U, uzavřeného profilu (skříně) desek dna, desek stěny, trámků a ztužidel a krycích desek. Obsahem standardu je i rozměření a vyznačení obrysů, očištění podkladu, navlhčení podkladu, rozprostření maltového lože, osazení dílce, zajištění spáry lištou, zmonolitnění spáry, odstranění lišt, odříznutí přečnívající malty a TM. Popis standardu musí vymezit druh, tvar a hmotnost prefabrikovaných dílců.

Kanály pro rozvod inženýrských sítí zděné z pálených cihel

Kanály pro rozvod inženýrských sítí zděné z pálených cihel se rozumí dodávka vyzdívání kanálů pro rozvod inženýrských sítí (suché) zděných z jakýchkoliv pálených cihel 250 mm nebo 290 mm dl. na maltu cementovou, s betonovou základovou deskou a se zatřením dna, se zatřením spár do roviny zdiva nebo s omítnutím vnitřních stěn zatřenou omítkou, bez úpravy vnějších stěn, bez zakrytí. Obsahem standardu je i osazení a odstranění výškových latí, vyklopení betonové směsy z dopravního prostředku, ukládání betonové směsi čerpadlem, rozhrnutí betonová směsi do plochy a její strojní nebo ruční hutnění, vyrovnání povrchu základové desky stržením latí nebo hlazení dřevěným hladítkem a vytvoření dilatačních spár v v základové desce, vyrovnání do roviny nebo spádu, přesun cihel, malty, máčení cihel, osazení šablon, natažení šňůry, rozprostření malty, uložení cihel do malty, vyspárování maltou a očištění povrchu nebo omítnutí stěn zatřenou omítkou. Popis standardu musí vymezit druh (volný, přilehlý)kanálu a rozměry (šířka x výška) vnitřního průřezu kanálu

Kanály pro rozvod inženýrských sítí zděné z cihel betonových nebo vápenopískových

Kanály pro rozvod inženýrských sítí zděné z betonových nebo vápenopískových cihel se rozumí dodávka a vyzdívání kanálů pro rozvod inženýrských sítí (suché) zděných z betonových nebo vápenopískových cihel 250 mm nebo 290 mm dl. na maltu cementovou, s betonovou základovou deskou a se zatřením dna, se zatřením spár do roviny zdiva nebo s omítnutím vnitřních stěn zatřenou omítkou, bez úpravy vnějších stěn, bez zakrytí. Obsahem standardu je i osazení a odstranění výškových latí, vyklopení betonové směsy z dopravního prostředku, ukládání betonové směsi čerpadlem, rozhrnutí betonová směsi do plochy a její strojní nebo ruční hutnění, vyrovnání povrchu základové desky stržením latí nebo hlazení dřevěným hladítkem a vytvoření dilatačních spár v v základové desce, vyrovnání do roviny nebo spádu, přesun cihel, malty, máčení cihel, osazení šablon, natažení šňůry, rozprostření malty, uložení cihel do malty, vyspárování maltou a očištění povrchu nebo omítnutí stěn zatřenou omítkou. Popis standardu musí vymezit druh (volný, přilehlý)kanálu a rozměry (šířka x výška) vnitřního průřezu kanálu.

Výplň podchodové štoly kabelovodu prostým betonem

Výplní podchodové štoly kabelovodu prostým betonem se rozumí výplň kabelové štoly průřezu do 6 m2 prostým betonem tř. B (zn.0). Obsahem standardu je i přísun betonové směsi, vyplnění podchodové štoly, obsluha, údržba a čištění dopravních prostředků, míchačky, čerpadla a ostatních zařízení a vyzdívání čílek.

Těleso trubkového kabelovodu z prostého betonu

Tělesem trubkového kabelovodu z prostého betonu se rozumí betonáž kabelovodu z prostého betonu zn. II do připraveného bednění v otevřeném výkopu nebo ve štole a platí i pro obetonování tělesa trubkového kabelovodu. Obsahem standardu je přísun betonové směsi, nahození do bednění, vyrovnání povrchu mezivrstev, obetonování trubek tělesa trubkového kabelovodu a úprava krycí desky kabelovodu. Popis standardu musí vymezit zda se jedná o kabelovod v otevřeném výkopu nebo ve štole.

Bednění stěn tělesa kabelovodu trubkového

Bedněním stěn tělesa kabelovodu trubkového se rozumí zhotovení a montáž bednění a odbednění stěn tělesa trubkového kabelovodu. Obsahem standardu je materiál v množství potřebném k dosažení tvaru konstrukcí, montáž, stažení bednění, odbednění, očištění, roztřídění s uložením a TM.

Kanály pro rozvody inženýrských sítí (suché)

Kanály pro rozvod inženýrských sítí se rozumí zhotovení kanálů z betonu prostého nebo železového, volných nebo přilehlých ke zdi nebo k základu budovy podélnou stranou. Obsahem standardu je i betonáž, bednění a odbednění, betonová základová deska se zatřením dna, vyspravení vnitřních stěn cementovou maltou nebo omítnutí stěn zatřenou cementovou omítkou (bez úpravy vnějších stěn a zakrytí). Popis standardu musí vymezit druh betonu (prostý, železový), vnitřní průřez kanálu a zda se jedná o kanál volný nebo přilehlý.

Výplň podchodové štoly kabelovodu kamennou rovnaninou

Výplní podchodové štoly kabelovadu kamennou rovnaninou se rozumí výplň štoly o průřezu do 6 m2 kamenem lomovým záhozovým. Obsahem standardu je i dodávka a přísun kamene, vyplnění štoly a vyzdění čílek.

Výplň podchodové štoly kabelovodu kamenivem těženým nebo štěrkopískem

Výplní podchodové štoly kabelovadu kamenivem těženým nebo štěrkopískem se rozumí výplň štoly o průřezu do 6 m2 kamenivem těženým nebo štěrkopískem. Obsahem standardu je i dodávka a přísun štěrkopísku nebo kamene , vyplnění štoly a vyzdění čílek.

Čištění a kalibrování otvorů tělesa kabelovodu

Čištěním a kalibrováním otvorů tělesa kabelovodu se rozumí vyčištění a přezkoušení světlosti otvorů zkoušecím kalibrem a platí pro jakékoliv druhy kabelovodů.

Trubky tělesa trubkového kabelovodu

Trubkovými tělesy kabelovodu se rozumí dodání a osazení trubek z PVC v otevřeném výkopu nebo ve štolách. Obsahem standardu je montáž trubek včetně spojovacího materiálu. Popis standardu musí vymezit druh, průměr a tloušťku stěny trubek.

Osazení dílců mostu nebo propustku uzavřené rámové konstrukce

Osazením dílců mostu nebo propustku uzavřené rámové konstrukce se rozumí osazení dílců mostu nebo propustku uzavřené rámové konstrukce bez úpravy podkladu a platí i pro rámové konstrukce sestavené z dílců tvaru U nebo L. Obsahem standardu je i rozměření a vytyčení obrysu, uchycení a odepnutí dílce, osazení dílce do předepsané polohy včetně rektifikace a montážního spojení dílce, signalizace jeřábníkovi, začištění po uložení dílce a technologická manipulace jeřábem. Popis standardu musí vymezit hmotnost osazovaných dílců.

Montáž prefabrikovaných žlabů segmentových

Montáží prefabrikovaných žlabů segmentových se rozumí osazení dílců žlabů chladících komínových věží. Obsahem standardu je i rozměření, maltové lože, osazení dílců, úprava spár a technologická manipulace. Popis standardu musí vymezit druh, tvar a hmotnost dílců.

Kouřový kanál z ostře pálených cihel

Kouřovým kanálem se rozumí dodávka a provedení celého kouřového kanálu z ostře pálených cihel v kotelnách pro budovy občanské a výrobní (mimo tovární haly a teplárny) a v kotelnách pro haly občanské výstavby. Obsahem standardu je kouřový kanál (kouřovod) se základovou betonovou deskou a na dně s vrstvou z pálených cihel naplocho, se stěnami z tvrdých, ostře pálených cihel na cementovou maltu MC 5, se zatřením spár, s rozprostřením drcené škváry nad rubem a s krycí železobetonovou deskou s cementovým potěrem a dále i zhotovení ramenátů, osazení vodítek a sloupů. Popis standardu musí vymezit světlou průřezovou plochu kouřového kanálu.

Kouřový kanál z šamotových cihel

Kouřovým kanálem se rozumí dodávka a provedení celého kouřového kanálu z šamotových cihel v kotelnách pro budovy občanské a výrobní (mimo tovární haly a teplárny) a v kotelnách pro haly občanské výstavby. Obsahem standardu je kouřový kanál (kouřovod) se základovou betonovou deskou a na dně s vrstvou z šamotových cihel naplocho, se stěnami z šamotových cihel na maltu žáruvzdornou (tl. spár 3 mm) nebo na maltový tmel s vodním sklem (tl. spár 6 mm), s rozprostřením drcené škváry nad rubem a s krycí železobetonovou deskou s cementovým potěrem a dále i zhotovení ramenátů, osazení vodítek a sloupů. Popis standardu musí vymezit světlou průřezovou plochu kouřového kanálu.

Doplňující výztuž prefabrikovaných konstrukcí z betonářských ocelí

Doplňující výztuží prefabrikovaných konstrukcí z betonářských ocelí se rozumí dodání osazení doplňující výztuže pro každý druh konstrukcí a stavební díl. Obsahem standardu je dodání a uložení výztuže podle armovacích výkresů do svislých a vodorovných spár včetně příložek. Popis standardu musí vymezit druh, materiál a tvar výztuže.

Dobetonování prefabrikovaných konstrukcí

Dobetonováním prefabrikovaných konstrukcí se rozumí dokončení (doplnění) konstrukce z prefabrikovaných dílců. Obsahem standardu je přísun a nahození směsi do bednění nebo prostoru konstrukce – rozhrnutí betonové směsi – ruční zhutnění – vyrovnání povrchu a stržení betonu latí – bednění a odbednění. Popis standardu musí vymezit zn. betonu.

Náplň těles filtrů

Náplní těles filtrů se rozumí dodávka a uložení náplně těles filtrů z materiálu nepraných z lomového kamene, hrubého kameniva drceného, tříděné strusky nebo technických písků filtračních ve vrstvách předepsané tloušťky a platí i pro filtrační vrstvy kalových polí. Obsahem standardu je přemístění náplně ze vzdálenosti 10 m, uložení ve vrstvách předepsané tloušťky s urovnáním každé vrstvy do předepsané kóty. Popis standardu musí vymezit druh a zrnitost popř. označení náplně.

Sběrné těleso

Sběrným tělesem se rozumí zhotovení sběrného tělesa v hloubce do 5 m podle typového podkladu „Jímání podzemní vody“ Hydroprojekt Praha. arch.č. 4123-6471 z r. 1967. Obsahem standardu je položení poloděrovaných kameninových trub, obsyp štěrkem a technologická manipulace. Popis standardu musí vymezit výšku obsypu.

Montáž těles vodárenských rychlofiltrů

Montáží těles rychlofiltrů se rozumí osazení těles vodárenských rychlofiltrů s jedním dnem, vodních nebo vzduchových. Obsah standardu je dán technickými a technologickými popisy výrobce. Popis standardu musí vymezit délku tělesa filtru.

Kovové stavební doplňkové konstrukce pro montáž prefabrikovaných dílců

Kovovými stavebními doplňkovými konstrukcemi pro montáž prefabrikovaných dílců se rozumí dodání a montáž kovových stavebních doplňkových konstrukcí jako např. kotvení, závěsy, úchytky parapetních pásů apod. Obsahem standardu je dodávka veškerého materiálu, rozměření a vyznačení os, osazení prvku, zajištění prvku a vodorovná doprava do 10 m. Popis standardu musí vymezit hmotnost kusu osazovaného prvku.

Montáž bloků biologických filtrů

Montáží bloků biologických filtrů se rozumí osazení bloků biologických filtrů z plastických hmot rozměrů do 1000 x 800 x 300 mm hmotnosti do 15 kg. Obsahem standardu je vyměření místa montáže, upevnění pomocí šroubů popřípadě lepením na systémové nosníky, zajištění dráty a klíny a technologická manipulace.

© RTS, a. s. | Lazaretní | 615 00